|

Srbija: Uhapšen Dragoslav Kosmajac

Srbija: Uhapšen Dragoslav Kosmajac
0
S
SRNA
9.11.2014. u 10:20
1
komentara
0

dijeljenja
Srbija: Uhapšen Dragoslav Kosmajac
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović saopštio je danas da su uhapšeni Dragoslav Kosmajac i još sedam osoba osumnjičenih za saučesništvo u vezi sa krivičnim djelima od podstrekivanja na izvršenje krivičnih djela do poreske utaje.
Svi uhapšeni su državljani Srbije, a od sedmoro uhapšenih, četiri su iz Sremske Mitrovice, a troje iz Beograda.

Kosmajac je uhapšen u svojoj kući u Beogradu.

Stefanović je naveo da je radna grupa za istragu formirana 25. juna i da se istraga vodila u pet pravaca.

"Mi smo veoma temeljno i pažljivo radili da skupimo dovoljno dokaza da bi imovina bila oduzeta", naveo je Stefanović.

On je zahvalio za saradnju svim državama u okviru Interpola kao i radnoj grupi u Ministarstvu unutrašnjih poslova i ocijenio da je ovaj slučaj mogao biti aktuelan i prije 15 godina, ali da je, zahvaljujući političkoj volji u Srbiji, sada dobio epilog.

Dragoslava Kosmajca (61) je prije nekoliko mjeseci premijer Aleksandar Vučić označio kao najvećeg narko-dilera u Srbiji.

U "Beloj knjizi" MUP-a Srbije iz 2001. godine navedeno je da je Kosmajac jedan od najznačajnijih trgovaca opojnim drogama.

Beogradski mediji pisali su da je Kosmajac, prema podacima MUP-a, povezan sa međunarodnim krijumčarima narkotika i u Južnoj Americi, odakle, navodno, organizuje transporte velikih količina kokaina za Evropu, a odavno ima i uhodani kanal za krijumčarenje kokaina iz Turske, Bugarske i Makedonije, preko Crne Gore i Srbije, za zemlje zapadne Evrope.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...