Regija
0

Srbija: Tadić i Dačić imaju većinu i bez LDP-a?

SRNA
DS i SPS mogli bi u ponedjeljak da potvrde da imaju većinu od 126 poslanika bez LDP-a i URS-a, jer su stranke manjina, SPO i Maja Gojković postigli dogovor sa liderom demokrata Borisom Tadićem.

Potpredsjednik SPO-a Aleksandar Jugović potvrdio je za beogradski Pres da će ta stranka podržati DS i bez podrške LDP-a.

"SPO želi da podrži i da svoj doprinos u ostvarivanju ciljeva, principa i programa koje je javnosti predstavio budući premijer Boris Tadić", rekao je Jugović i potvrdio da su Tadić i Drašković razgovarali prije nekoliko dana.

Maja Gojković je potvrdila da odvojeno razgovara o učešću u Vladi.

Ona precizira da je na parlamentarnim izborima Narodna partija osvojila dva poslanička mandata i da je "prirodno" da imaju samostalnost u njihovom raspolaganju.

"Prvi mandat je pripao meni, a drugi Dragani Mijatov. Imamo samostalnost u okviru koalicije, i nevjerovatno je da neko i pomišlja da će stranke ugasiti svoju samostalnost time što koaliciono izlaze na izbore. Koalicija URS je koalicija više političkih stranaka i svako će se opredeljivati prema svom nahođenju", rekla je Gojkovićeva listu.

Ona je napomenula da će uskoro biti objavljeno da kandidat za premijera Boris Tadić ima većinu.

Potpredsjednik Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor podsjetio je na to da je prije tri dana na sastanku predsjednika njegove stranke i predsjednika DS-a postignut dogovor da SVM bude partner demokratama na svim nivoima.