Pokušao i sebe ubiti
0

Srbija: Štićenik dječijeg sela nožem ubio kuharicu

FENA
Foto: B92
Foto: B92
U Dječijem selu u Sremskoj Kamenici u utorak navečer je jedan od štićenika ubio uposlenicu u toj ustanovi za djecu bez roditeljskog staranja, izjavio Tanjugu dežurni istražni sudija Višeg suda u Novom Sadu Miroslav Alimpić.

"Za ubistvo je osumnjičen S. M. (1993), koji je zatečen u krvavoj odjeći i isječenih ruku, a kako se radi o maloljetniku nema policijskog zadržavanja i on će još večeras biti doveden kod mene na saslušanje u pratnji advokata koji mu je dodijeljen po službenoj dužnosti", rekao je sinoć Alimpić.

Prema njegovim riječima, ubistvo se dogodilo u kuhinji, ali nema očevidaca toga tragičnog čina, nezabilježenog u historiji SOS Dječijeg sela. Nož kojim je ubijena kuharica pronađen je neposredno kraj žrtve.

U Dječijem selu se ističe da je zločin počinio Saša M. porijeklom iz Bosne i Hercegovine, koji već 12 godina živi u toj ustanovi. Pohađa završni razred Srednje tehničke škole i svi ga znaju kao mirnog i povučenog mladića.

Njegova žrtva iz za sada neutvrđenih razloga je 34-godišnja kuharica Svetlana Zorić, koja je, prema riječima direktorice Dječijeg sela Branislave Balaban, primljena u radni odnos prije dvije godine i bila veoma omiljena u kolektivu i među djecom.

Mladić je, navodno, nakon gnusnog čina pokušao izvršiti samoubistvo rezanjem vena, ali je brzom intervencijom policije, koja ga je odmah pronašla, i ekipe Hitne pomoći - spašen.

Odmah je prevezen u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć, a potom je upućen kod dežurnog sudije Alimpića koji će mu, najvjerovatnije, odrediti pritvor.

Istraga o motivima ovog zločina bez presedana u kolektivnom smještaju siročadi u Sremskoj Kamenici je u toku.