{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srbija: Smanjene kazne osuđenima za ubistvo Tatona

F
27.1.2012. u 14:34
0
5
Srbija: Smanjene kazne osuđenima za ubistvo Tatona
0
Prizivni sud u Beogradu smanjio je jučer značajno zatvorske kazne za 14 osoba koje su osuđene za smrt francuskog navijača Bricea Tatona koji je ubijen 2009. u glavnom srpskom gradu.
Demonstracije u Toulousu nakon smrti Brice Tatona  (Foto: AFP)
Demonstracije u Toulousu nakon smrti Brice Tatona (Foto: AFP)

I dok je inicijalna kazna koju je sud u Beogradu izrekao u siječnju 2011. iznosila od četiri do 35 godina zatvora, kazne izrečene na prizivnom sudu jučer kreću se od četiri do 15 godina zatvora, saopćeno je sa suda.

"Prizivni sud ocjenjuje da je sud točno utvrdio činjenice (...), ali za većinu optuženih te okolnosti nisu uzete u obzir tokom izricanja inicijalnih kazni", stoji u priopćenju Suda.

Sud koji je zadržao glavnu točku optužnice kao "teško ubistvo", ocjenjuje da će čak i smanjene kazne "u potpunosti pokriti razlog kažnjavanja"".

Kako je izjavio odvjetnik obitelji Taton, Slobodan Ružić, jedino tužilaštvo ili advokati osuđenih mogu od sada tražiti mišljenje Vrhovnog suda.

"Mislim da se radi o kompromisnoj odluci kako bi se zadovoljila potreba da se kazne počinitelji, ali i kako bi se smanjile njihove kazne jer sud nije uspio utvrditi što se točno dogodilo kada je ubijen Brice Taton", kazao je odvjetnik.

Đorđe Prelić i Dejan Puzigaća, koji su bili u bijegu nakon dramatičnog događaja, osuđeni su na 35 i 32 godine zatvora. Njihove su kazne sada smanjene na 15 i 14 godina zatvora.

Dvojici drugih napadača Ivanu Grkoviću i Ljubomiru Markoviću inicijalna kazna od 30 godina zatvora za svakoga sada je smanjena na 13 godina.

Četvoricu se smatralo vođama skupine i optuženi su da su "isplanirali i organizirali" napad.

Još je osam osoba osuđeno za teško ubojstvo a oni su dobili kazne u od 12 do 14 godina. Smanjene kazne su sada na sedam i osam i pol godina.

Brice Taton je teško pretučen 17. septembra 2009. u Beogradu gdje je došao gledati utakmicu Europske lige između Toulousea i Partizana.

Nekoliko sati prije početka utakmice Bricea Tatona i njegove prijatelje u centru Beograda napali su srpski navijači. S teškom ozljedom glave i vrata 28-godišnji Brice Taton je preminuo 29. septembra u beogradskoj bolnici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: