Laboratorija nedaleko od Tutina
0

Srbija: Pronađeno više od 100 kilograma heroinske smjese

FENA
U laboratoriji, koja je otkrivena nedaleko od Tutina, pronađeno je više od 100 kilograma gotove smjese heroina, paracetamola i kofeina, što je do sada najbotagiji “ulov” na jednom takvom mjestu, rečeno je u novopazarskoj policiji.

Kako se navodi, uviđaj je gotov, a pored smjese pronađeno je i sve neophodno za miksovanje narkotika - prese, rukavice, folije, paracetamol, kofein i drugo.

Mjesto na kome je pronađena laboratorija za miksovanje droge trebalo bi, kako je najavljeno, da u subotu obiđe ministar policije Ivica Dačić.

U policiji ne isključuju mogućnost da neko od uhapšenih počne sarađivati, što bi omogućilo nova hapšenja.

Inače, u policijskoj akciji koja je provedena u petak u više gradova Srbije uhapšen je poznati narkodiler Hikmet Hajrović iz Novog Pazara i još 20 osoba kod kojih je pronađeno više desetina kilograma heroina, među kojima je i Hajrovićeva sestra.

Kako je ranije Tanjugu rekao direktor policije Milorad Veljović, akcija je izvedena na širem području Beograda, Kraljeva i Novog Pazara u koordinaciji s tužiocem za organizovani kriminal u kojoj su, kako je rekao, učestvovale i specijalne jedinice MUP-a.

"Riječ je o jednoj od jačih kriminalnih grupa koja se dugi niz godina bavi rasturanjem, nabavkom i distribucijom narkotika, prije svega heroina", rekao je tada Veljović.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u petak da je, uz akciju hapšenja narkogrupe Hikmeta Hajrovića iz Novog Pazara, uhapšena i grupa od 16 članova grupe koju je predvodio Dalibor Ristić.