"Srbija prednjači u obračunu s korupcijom"

F
FENA
4.12.2009. u 20:16
0
6
"Srbija prednjači u obračunu s korupcijom"
0
"Srbija prednjači u obračunu s korupcijom"
Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je u petak navečer da Srbija predstavlja primjer obračuna s korupcijom, kakav danas ne postoji ni u jednoj evropskoj državi i odbacio pojedine stavove da je on lično blag u ocjeni korupcije.
- U Srbiji su lišeni slobode mnogi ljudi koji su bili dio i mog ličnog neposrednog političkog okruženja, rekao je Tadić i pozvao javnost da bude uzdržana u ocjenama njegovog odnosa prema tom velikom problemu, napominjući da, s druge strane, trpi i kritike zato što u svojim javnim nastupima insistira na obračunu s korupcijom, javio je Tanjug.

- Daćemo i lični primjer ako treba, podnijet ćemo svaku žrtvu, jer korupcija zaustavlja razvoj, kazao je on novinarima na prijemu u Izvršnom vijeću Vojvodine, priređenom povodom posjete Srbiji predsjednika Slovačke Ivana Gašparoviča.

Tadić je ocjenio da smo ponekad mnogo kritičniji prema sebi i svojoj zemlji, nego što su to u drugim zemljama, napominjući da se po tom pitanju saglasio i s predsjednikom Slovačke.

- Ako uporedimo Srbiju s drugima, treba konstatovati da smo "mnogo bolje izašli iz svjetske ekonomske krize“, što pokazuju i relevantni statistički podaci, ukoliko se pažljivo analiziraju, istakao je predsjednik Tadić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: