Srbija: Policajac poginuo pokušavajući da spriječi pljačku zlatare

S
SRNA
14.12.2012. u 12:38
4
9
Srbija: Policajac poginuo pokušavajući da spriječi pljačku zlatare
4
Srbija: Policajac poginuo pokušavajući da spriječi pljačku zlatare
Policajac Miroslav Stamenković (27) poginuo je jutros prilikom intervencije nakon pljačke zlatare u Vlasotincu, a u pucnjavi su poginula i dva pljačkaša, potvrdio je MUP Srbije.
U saopštenju se navodi da su, nakon prijave pljačke zlatare "Unca" u Vlasotincu, na lice mjesta upućeni policajci, koji su uočili tri nepoznate osobe koje su se udaljavale sa lica mjesta.

Prema prvim saznanjima, te osobe su pucale i tom prilikom policajac Stamenković pogođen je u grudi, a od zadobijenih povreda preminuo je na putu ka bolnici.

Ranjeni su i pljačkaši Darinko V. iz Berana i Velibor L. iz Bijelog Polja koji su podlegli povredama.

Treći osumnjičeni Adnan Š. iz Berana uhapšen je i priveden u policiju u Vlasotincu, navodi se u saopštenju MUP-a.

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izrazio je najdublje saučešće porodici policajca Stamenkovića, koji je jutros tragično stradao u obavljanju svoje službene dužnosti.

"Potresen sam ovim tragičnim događajem, svjestan da se pripadnici policijskih službi u izvršavanju poslova mogu svakodnevno naći u situacijama visokog rizika po život. Tragična Miroslavljeva smrt nas sve podseća da je posao policajca jedan od najtežih i da ga obavljaju najbolji među nama", navodi se u telegramu saučešća.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: