Regija
55

Srbija: Otvaranju autoputa prisustvovalo 10.000 osoba, Vučić došao u kamionu

SRNA
Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Takovu, na ceremoniji otvaranja dionice auto-puta Ljig - Preljina da se svakim novim kilometrom Srbija ujedinjuje i vraća životu koji je decenijama bio zaglibljen u blatu.

"Bili smo zemlja koja je prestala da živi. Svaki naš put je stepenik ka novom životu i daje nam šansu da učinimo nešto za sebe i za svoju budućnost", poručio je premijer Vučić.

Vučić je na otvaranje puta došao kamionom kako bi demantovao navode da su tuneli na ovoj dionici puta izgrađeni prenisko.

Ministrica saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da je novosagrađeni put "zalog za budućnost" i da će zemlja nastaviti da se gradi.

Ministar ekonomije Azerbejdžana Sahin Mustafajev je ocijenio da je ta saobraćajnica izgrađena po najvišim standardima i predstavlja najljepši primjer saradnje dvije zemlje, koje, kako je rekao, decenijama unazad povezuje partnerstvo, poštovanje i prijateljstvo.

Novoizgrađena dionica auto-puta Ljig - Preljina dio je budućeg auto-puta Beograd – Južni Jadran kroz Srbiju i duga je 40,3 kilometra.

Glavni izvođač radova bila je azerbejdžanska firma "Azvirt", a radovi su finansirani kreditom Azerbejdžana od 300 miliona eura, dok je Srbija iz budžeta za izgradnju izdvojila osam miliona eura.