{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srbija: Optuženi Pejić izjavio da nije kriv za ratni zločin na Ovčari

F
16.6.2008. u 16:38
0
0
Srbija: Optuženi Pejić izjavio da nije kriv za ratni zločin na Ovčari
0
Srbija: Optuženi Pejić izjavio da nije kriv za ratni zločin na Ovčari
Optuženi Milorad Pejić odbacio je u ponedjeljak, iznoseći svoju obranu pred Specijalnim sudom za ratne zločine u Beogradu, krivnju za sudjelovanje u ratnom zločinu na Ovčari 1991. godine.
"Nisu točni navodi optužnice. Upotrijebljene su grozne laži protiv mene i ne osjećam se krivim", kazao je Pejić, koji je uhićen u ožujku ove godine u zračnoj luci "Nikola Tesla".

Postupak protiv Pejića, koji se bio iselio u Veliku Britaniju, gdje je u međuvremenu dobio britansko državljanstvo, odlukom sudskog vijeća pripojen je ponovljenom postupku koji je već u tijeku protiv ostalih 17 optuženih za ubojstvo 200 hrvatskih ratnih zarobljenika na Ovčari 1991. godine, pripadnika nekadašnje Teritorijalne obrane Vukovara i paravojne postrojbe "Leva Supoderica".

U svojoj obrani Pejić je kazao da ga je bivša JNA mobilizirala sredinom rujna 1991. godine, ali da od pogibije brata Miroslava 6. listopada te godine - za kojega nikad nije saznao istinu kako je stradao - i njegova pokopa dva dana kasnije, nije sudjelovao u borbama u Vukovaru, već je živio u Negoslavcima, u stanu svoje tadašnje djevojke i sadašnje supruge.

Ponovljeno suđenje optuženima za zločin na Ovčari počelo je u ožujku prošle godine, nakon što je Vrhovni sud Srbije u prosincu 2006. godine ukinuo presudu zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

Suđenje se nastavlja u utorak.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: