Tragični događaji
71

Srbija obavijena tugom: Sahranjeno deset žrtava masovnih ubistava

I. M.
Foto: Dusan Milenkovic/ATA Images/PIXSELL
Foto: Dusan Milenkovic/ATA Images/PIXSELL
U Beogradu je danas drugi dan žalosti zbog dvije stravične tragedije koje su se dogodile prije nekoliko dana. Na beogradskim grobljima sahranjeno je deset žrtava užasnih tragedija.

Prvo se održala sahrana djevojčice i portira koji su ubijeni u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" 3. maja. Veliki broj ljudi se okupio na sahrani, a među njima je bilo i djece.

Nakon toga sahranjene su još tri djevojčice ubijene u masakru. Na Novom groblju je sahranjena K. M. (14). Prvi govor nakon sahrane održao je sveštenik koji je rekao da je teško izgovoriti riječi koje mogu ublažiti bol.

"Danas se ispraća ružin pupoljak koji još nije ni procvjetao... Ne stidi se svojih suza za ovim nevinim stvorenjem koje nije ni zakoračilo u život, a već iz njega izlazi", rekao je svećenik kroz suze. Na sahrani je bilo mnogo djece koja su donijela bijele balone.

Na beogradskom groblju su danas pokopane i dvije djevojčice A. D i M. A.

U Malom Orašju su sahranjeni pet mladića koji su nastradali u masakru u četvrtak. Pet prijatelja, koja su zajedno rasla, sada su zajedno i otišla. Stotine mještana okupilo se u porti crkve u Malom Orašju gdje je ubijenim mladićima u zločinu koji je počinio Uroš B. misu služilo 10 sveštenika.

Pokopani su Marko M. (18), Aleksandar M. (17), N. M. (15), Lazar M. (20) i Nemanja S. (21).