|

Srbija: Niko neće hotele Darka Šarića

Srbija: Niko neće hotele Darka Šarića
0
S
SRNA
25.2.2012. u 09:45
6
komentara
0

dijeljenja
Srbija: Niko neće hotele Darka Šarića
Nijedan kupac nije se pojavio na zakazanoj licitaciji za dva hotela i jedan restoran koje je država Srbija oduzela od preduzeća Darka Šarića, osumnjičenog za šverc kokaina iz Južne Amerike.
Da će licitacija biti neuspješna bilo je jasno još prije nedjelju dana jer niko nije otkupio prodajnu dokumentaciju za hotele, a do početka licitacije niko nije ni uplatio obavezni depozit, piše beogradska "Politika".

Preduzeće DOO "Palić", koje je u stečaju, 30. decembra prošle godine oglasilo je prodaju hotela "Patrija" u centru Subotice koji je procijenjen na 935,5 miliona dinara (oko 8,5 miliona evra). Hotel sa četiri zvezdice ima 136 soba i pet apartmana, sopstveni restoran i dodatne sadržaje.

Drugi hotel koji se prodaje je "President" na Paliću, takođe sa četiri zvezdice. Ima 40 soba, četiri apartmana, dograđeni bazen ali i tri hiljade metara kvadratnih građevinskog zemljišta. Vrijednost hotela procijenjena je na 520,3 miliona dinara (oko 4,77 miliona eura/.

List nezvanično saznaje da je preduzeće Maestral Tours iz Budve tražilo od subotičkog Privrednog suda da ne oglašava licitaciju ovih hotela.

Budvansko preduzeće je 2009. godine od firme "Munipicijum S", koja je takođe oduzeta od Šarića, preuzelo vlasništvo nad tadašnjim turističko-hotelskim ugostiteljskim preduzećem "Palić".

Nakon toga "Maestral Tours" i "Palić" pojavljuju se kao kupci novosadskih hotela "Vojvodina" i ''Putnik'', koji su takođe oduzeti i vraćeni Akcionom fondu.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...