Sukobi s policijom
0

Srbija: Neredi na utakmicama u Nišu i Novom Pazaru

SRNA
Poslije fudbalskih utakmica u Nišu i Novom Pazaru u okviru Kupa Srbije izbili su neredi zbog sukoba navijača i policije, a najratoborniji su privedeni u policijske prostorije.

Policija je privela 15 najratobornijih simpatizera niškog provligaša, a jedan policajac je povrijeđen, objavio je "Blic" na internet stranici.

Sukob je izbio kada je policija pokušala da potisne sa ulice navijače domaćeg "Radničkog" kako bi spriječila sukob sa oko 50 navijača "OFK Beograda". Tada je došlo do koškanja, policija je upotrijebila palice, a navijači su uzvratili kamenicama. Oštećeno je nekoliko parkiranih automobila.

Policija je, prema nezvaničnim izvorima, kao znak upozorenja ispalila nekoliko hitaca u vazduh.

U niškoj policiji su potvrdili da je bilo nereda i da ima privođenja. Ovaj meć završio se pobjedom gostiju iz Beograda sa 1:0. 

Zbog incidenata poslije utakmice "Novi Pazar" - "Partizan", igrači beogradskog kluba bili su zatvoreni u svlačionici sat vremena poslije utakmice. 

Neredi su izbili u okolini stadiona kada su se domaći navijači, uz podršku redara, sukobili sa policijom. 
Na meču u Novom Pazaru bilo je prisutno oko 300 navijača "Partizana", koji su bili smješteni u poseban boks. Odmah po ulasku na stadion imali su eksces sa domaćim redarima sa kojima su razmijenili tvrde predmete i niz uvreda.

Tokom meča navijači Novog Pazara su često uzvikivali "Ovo je Sandžak", a bile su prisutne i turske i albanske zastave.

"Partizan" je u ovoj utakmici savladao domaći tim sa 3:0. Tom pobjedom "Partizan" se plasirao u osminu finala Kupa Srbije.