Srbijanska policija
0

Srbija neće biti utočište kriminalcima iz Crne Gore

SRNA
Foto: Daylife.com
Foto: Daylife.com
Direktor Uprave policije Srbije Milorad Veljović izjavio je da Srbija neće biti utočište kriminalcima iz Crne Gore, ali isto tako očekuje da ni Crna Gora ne bude utočište kriminalcima iz Srbije.

"Saradnja policija Srbije i Crne Gore je na visokom nivou, ali ima prostora da ona bude još bolja, posebno na polju borbe protiv organizovanog i finansijskog kriminala. Organizovani kriminal je rak rana svakog društva, a mi želimo da ga sasečemo u korijenu, a u tom dijelu imamo punu podršku političkog državnog vrha Srbije i ministra (Ivice) Dačića", rekao je Milorad Veljović.

Milorad Veljović je nakon razgovora sa direktorom Uprave policije Crne Gore Veselinom Veljovićem rekao novinarima u Podgorici da u ovim namjerama i aktivnostima policija Srbije ima punu podršku predsjednika Borisa Tadića.

Direktor Uprave policije Srbije ocijenio je da će ekonomska kriza doprinijeti porastu kriminaliteta i u Srbiji i Crnoj Gori, "posebno finansijskog kriminala, koji je trenutno prikriven u odnosu na organizovani kriminal, ali nije manje opasniji".

Milorad Veljović je istakao da nijedna policija sama ne može rješavati probleme organizovanog kriminala, "već samo uz punu saradnju prvo svih državnih organa, pa potom i sa državama susjedima".

Direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović rekao je da značajno mjesto u procesu evropskih i evroatlantskih integracija Crne Gore imaju bezbjedonosne integracije.

"Jedan od prioriteta u procesu bezbjedonosnih integracija je i dobra međunarodna i regionalna saradnja. Potvrda dobre regionalne saradnje je dvodnevna posjeta delegacije Uprave policije Srbije Cnoj Gori. Cijenim da je naša saradnja vrlo profesionalna i daje konkretne rezultate u bezbjednosti naših građana, država, ali i regiona", rekao je Veselin Veljović.

On je rekao da je sa kolegama iz Srbije posebno bilo riječi o prekograničnoj saradnji u suzbijanju prekograničnog kriminala.

"Ovo je prilika da potvrdimo da je Crna Gora bezbjedna destinacija za turiste, kako iz Srbije, tako i iz drugih država tegiona", rekao je Veselin Veljović.