Srbija: Nastavak svjedočenja u istrazi protiv Miškovića

F
FENA
28.12.2012. u 08:31
1
11
Srbija: Nastavak svjedočenja u istrazi protiv Miškovića
1
Srbija: Nastavak svjedočenja u istrazi protiv Miškovića Miroslav Mišković (Foto: Arhiv/AFP)
U Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu u petak će biti nastavljeno saslušanje svjedoka u istrazi protiv vlasnika Delta Holdinga Miroslava Miškovića i još devet osumnjičenih za malverzacije s putarskim preduzećima.
U petak bi trebalo da svjedoče zaposleni u brokerskim kućama u vezi s prodajom i kupovinom akcija Preduzeća za puteve Niš.

Prošlog petka saslušano je prvih četvoro svjedoka - pravnih zastupnika iz Mere investment - preduzeća čiji je vlasnik Marko Mišković, sin vlasnika Delta Holdinga.

Pored oba Miškovića, istraga se vodi protiv vlasnika Nibens grupe Mila Đuraškovića i još sedmorice osumnjičenih da su zloupotrebom službenog položaja izvlačili novac iz putarskih preduzeća i sebi pribavili korist od oko 30 miliona eura.

Pritvor je određen obojici Miškovića, Đuraškoviću i još četvorici njihovih saradnika, dok se troje osumnjičenih brane sa slobode.

Miroslav i Marko Mišković, kao i Đurašković terete se da su, od 2005. do kraja 2010. godine, kao suvlasnici u privatizovanom Preduzeću za puteve Niš, a preko njega i suvlasnici više preduzeća za puteve - Beograd, Kragujevac, Vranje, Srem put, Bačka put i drugih, neosnovano iz tih preduzeća izvukli novac i imovinu.

Osumnjičeni su od zajedničkog posla zaradili oko 30 milioina eura, od čega je Marku Miškoviću pripalo od 17 do 19 miliona eura, Đuraškoviću 10 miliona eura, a preduzeću Hemslejd 1,2 miliona eura.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: