{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srbija: Nakon poplava evakuisano blizu 400 osoba

S
16.9.2014. u 09:05
0
3
Srbija: Nakon poplava evakuisano blizu 400 osoba
0
Srbija: Nakon poplava evakuisano blizu 400 osoba
Foto: Blic.rs
U istočnoj Srbiji je zbog izlivanja rijeka, pokretanja klizišta i odrona tokom noći evakuisano oko 370 osoba oko Kladova, a vanredna situacija proglašena je u Negotinu i Majdanpeku.
U ugrožena područja poslate su dodatne snage Žandarmerije, a u spašavanje su uključene helikopterska jedinica MUP-a i Gorska služba spasavanja.

Teška situacija je u mjestu Tekija koje je odsječeno, pa mještani apeluju da im se dostavi hrana i voda, a neophodne su im pumpe za izvlačenje vode iz poplavljenih kuća, javlja Radio-televizija Srbije.

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić, koji je tokom noći bio u Tekiji, kaže da se situacija ipak donekle stabilizovala, pa je dio snaga prebačen u selo Grabovac, gdje je trenutno najteže.

Spasilačke ekipe noćas oko tri sata Dunavom su iz pravca Tekije uspjele da priđu Grabovcu i evakuacija još traje. U to selo danas će biti dopremljeno dvadesetak pumpi za izbacivanje vode.

Kladovo je i dalje odsječeno, ali je Marić pohvalio dobru organizaciju čelnika te opštine jer su brodovima iz okolnih sela uspjeli da evakuišu više od 300 ljudi i da im obezbijede smještaj i hranu.

Bilo je mještana koji su, uprkos apelima, odbijali da se evakuišu. Marić kaže da je u nekoliko slučajeva bilo i prisilne evakuacije, jer su spasioci procijenili da objekat ne može da izdrži dalje nadiranje vode.

U okolini Kladova jučer je stradala starija žena, ali nije utvrđeno zbog čega se to dogodilo. Marić kaže da je "pravo čudo" da, s obzirom na situaciju, nije bilo više žrtava.

Teška situacija je i na području Majdanpeka i Negotina. Padavine na području Majdanpeka izazvale su izlivanje rijeke u selu Boljetinu.

Problem sa izlivanjem rijeka iz korita imaju i sela Topolnica i Oreškovica, kod Donjeg Milanovca.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: