Regija
2

Srbija: Miškoviću i Đuraškoviću ponovo produžen pritvor

FENA
Miroslav Mišković (Foto: AFP)
Miroslav Mišković (Foto: AFP)
Specijalni sud u Beogradu produžio je u srijedu za još 30 dana pritvor vlasniku "Delta holdinga" Miroslavu Miškoviću i vlasniku "Nibens grupacije" Milu Đuraškoviću zbog opasnosti od bjekstva.

Krivično vanpretresno vijeće suda je produžio i kućni pritvor uz elektronski nadzor Miškovićevom sinu Marku, saopćeno je iz tog suda.

Milorad Mišković i Đurašković su u pritvoru od 12. decembra, dok je Marko Mišković 3. aprila prebačen u kućni pritvor kada mu je stavljena i elektronska narukvica za kontrolisanje njegovog kretanja.

Specijalni sud narednih dana treba da po nalogu Apelacioniog suda ponovo razmotri prijedlog odbrane Miroslava Miškovića da mu se pritvor zamijeni polaganjem kaucije ili kućnim pritvorom i jasno obrazloži svoju odluku koju tim povodom donese, javila je agencija Tanjug.

Poslije šest mjeseci istrage, Tužilaštvo za organizovani kriminal je 9. maja podiglo optužnicu protiv Miškovića I Đuraškovića i još devet osumnjičenih za nezakonito izvlačenje i prisvajanja finansijskih sredstava i imovine iz više preduzeća za puteve od 2005. do 2010. godine.

Tužilaštvo sumnja da su na taj način oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara.

Krivično vanpretresno vijeće Specijalnog suda produžilo je 7. juna pritvor za još mjesec dana Miškoviću, kao i vlasniku "Nibens grupe" Milu Đuraškoviću, zbog opasnosti od bjekstva.

Miškovićev sin Marko je u kućnom pritvoru od aprila, dok se ostali optuženi brane sa slobode.