{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srbija: Kriminalci više neće moći na sportske događaje

S
12.7.2013. u 13:17
0
10
Srbija: Kriminalci više neće moći na sportske događaje
0
Srbija: Kriminalci više neće moći na sportske događaje
Foto: Anadolija
Vlada Srbije usvojila je Nacionalnu strategiju za borbu protiv nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama do 2018. godine i Akcioni plan za provođenje ove strategije, čime se uspostavlja mehanizam kojim se sprečava da rizične grupe i poznati izvršioci krivičnih djela prisustvuju sportskim događajima.
Izmjenama propisa omogućeno je brzo i efikasno procesuiranje izvršilaca krivičnih djela i prekršaja.

Ovim dokumentima utvrđena je osnova za uspostavljanje efikasnih mehanizama i koordinacija i jasna podjela nadležnosti i odgovornosti za sistemsko sprečavanje nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim terenima, saopšteno je iz Vlade Srbije, nakon sjednice.

Provođenje strategije omogućiće stvaranje bezbjednog ambijenta na sportskim priredbama i razviti pravne i institucionalne mehanizme na prevenciji i sprečavanju nasilja.

"U saradnji sa sportskim savezima i međunarodnim organizacijama očekuje se da se ostvare evropski standardi u ovoj oblasti", navodi se u saopštenju.

U Akcionom planu za provođenje Nacionalne stregije ističe se da je uspostavljen integrisani sistem bezbjednosti na nacionalnom i lokalnom nivou koji će omogućiti efikasniji preventivni rad na sprečavanju nasilja.

Vlada Srbije usvojila je i Prijedlog zakona o potvrđivanju sporazuma između Srbije i Crne Gore o uzajamnom zastupanju i pružanju konzularne zaštite i usluga u trećim zemljama.

Ministri su usvojili i Prijedlog zakona o bezbjednosti i interoperabilnosti željeznice, kao i Prijedlog zakona o potvrđivanju sporazuma između vlada Srbije i Rusije o saradnji u oblasti željezničkog saobraćaja.

Usvojen je i Prijedlog zakona o potvrđivanju sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Vlade Srbije i Vlade Australije, kao i Prijedlog zakona o potvrđivanju ugovora između Srbije i Bjelorusije o pravnoj pomoći u građanskim krivičnim stvarima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: