Ivica Dačić
0

"Srbija Kosovo može sačuvati samo u pjesmama"

SRNA
Ivica Dačić
Ivica Dačić
Srbija polako gubi Kosovo i Metohiju i trebalo bi što prije nešto da preuzme dok još nije kasno, izjavio je srpski ministar policije Ivica Dačić.

"Iz dana u dan se nalazimo u nepovoljnijem položaju. Ispostavilo se da je Rezolucija 1244 - prevara. Dok smo mi poštovali Ustav i međunarodno pravo, neke zemlje međunarodne zajednice su iza leđa Srbije priznale nezavisnost Kosova i Metohije", rekao je Dačić.

Dačić, koji je učestvovao na okruglom stolu u vezi sa kandidaturom Srbije za članstvo u EU, istakao je da možda njegov prijedlog za razgraničenje terotorija na kojima žive Srbi i Albanci na Kosovu možda nije najbolji i da je svjestan da sadašnji Ustav ne dozvoljava takvo rješenje.

On je ocijenio da je u interesu srpskog i albanskog naroda da dođe do razgraničenja i mirnog života jednih pored drugih, ali da ne vjeruje da će Albanci taj predlog prihvatiti.

"Zašto bi, ako mogu da uzmu cijelo Kosovo? Ali, sa druge strane, dokle će međunarodna zajednica da govori da taj prijedlog nije dobar, jer ga Albanci ne prihvataju. Međunarodna zajednica želi mir, a ne stavljanje stvari pod tepih", dodao je Dačić.

On je naveo da nije dovoljno reći "pridržavamo se Ustava", podržati neki patriotski skup i guslarsko veče i biti uvjeren da je time riješeno pitanje Kosova, jer se tako Kosovo može sačuvati "samo u pjesmama".