{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srbija: Hapšenje privatnika i carinika zbog malverzacija robom iz EU

S
31.5.2012. u 10:09
1
0
Srbija: Hapšenje privatnika i carinika zbog malverzacija robom iz EU
1
Srbija: Hapšenje privatnika i carinika zbog malverzacija robom iz EU
Foto: Ilustracija
U Beogradu i još nekoliko gradova u Srbiji u jutrošnjoj akciji policije uhapšene su 22 osobe, zbog finansijskih malverzacija robom iz EU, a među uhapšenima su privatnici i funkcioneri carine.
Osim u Beogradu, hapšenja su izvršena u Pančevu, Subotici, Novom Bečeju, Kikindi i Novom Pazaru u okviru akcije policija regiona, a među uhapšenima je i osam zaposlenih na carini i 14 direktora i vlasnika preduzeća – prenose beogradski mediji.

Uhapšeni se terete da su uvozili robu iz EU i umanjivali cijene robe u dogovoru sa carinicima. Sačinjavali su fiktivnu dokumentaciju i oštetili budžet Srbije za milijardu dinara.

Uhapšene policija sumnjiči da su korišćenjem poslovnih struktura privrednih društava uvozili veću količinu robe s teritorije zemalja EU, sačinjavali poslovnu dokumentaciju s neistinitom sadržinom i lažno prikazivali vlasništvo nad robom i vrijednost te robe.

Prilikom uvoza, carinjenja i stavljanja u promet ove robe, prikazivali su da je roba znatno niže vrijednosti od stvarne, a zatim je stavljali u promet.

B92 javlja da je istraga obuhvatila period od 2009. godine do danas.

Akcija na razotkrivanju finasijskog kriminala se nastavlja, a do sada je pretreseno više od 40 lokacija.

"Blic" prenosi da su među uhapšenima i zaposleni u Upravi carine Petar Rnić, Goranka Petričević, Pero Stević, Svetlana Raguž, Slavko Ninčević, Dragan Agatonović, Milan Sujić i Branislav Kecaman.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: