Regija
0

Srbija: Eksplozija u štampariji svjedoka u slučaju Šarić

FENA
U štampariji BMG u beogradskom naselju Železnik, čiji je vlasnik zaštićeni svjedok Nebojša Joksović, sinoć je poslije 23 sata došlo je do eksplozije, koja je izazvala požar koji je ugašen oko jedan sat poslije ponoći.

Tanjugu je u MUP-u Srbije rečeno da je nepoznata osoba aktivirala i bacila eksplozivnu napravu, pri čemu je došlo do požara, a povrijeđenih nije bilo.

Vlasnik Nebojša Joksović Joksa (40) je svjedok saradnik u procesu protiv odbjeglog narko bossa Darka Šarića.

Status svjedoka saradnika, kako su navodili beogradski mediji, dobio prije više od dvije godine, pošto je prethodno iz ćelije Centralnog zatvora, nakon što je uhapšen 2010., poslao pismo Tužilaštvu za organizirani kriminal u kome je naveo da je spreman sarađivati.

Iako je neposredno po hapšenju negirao da ima veze s trgovinom narkotika iz Južne Amerike, u zamjenu za povlašteni status odlučio je nadležnima ispriča sve što mu je poznato o Darku Šariću i njegovoj grupi.

 Nakon što je Nebojša Joksović prvi put dao iskaz, dogodilo se nekoliko napada na njegovu imovinu, a od bombe postavljene u vozilu stradao je njegov bliski rođak Radojica Joksović.