Srbi uklanjaju barikade na sjeveru Kosova

F
FENA
6.12.2011. u 08:46
0
15
Srbi uklanjaju barikade na sjeveru Kosova
0
Srbi uklanjaju barikade na sjeveru Kosova Foto: AFP
Kosovska televizija javila je u ponedjeljak poslije podne da su Srbi na sjeveru zemlje počeli uklanjati barikade koje su bili postavili prije gotovo četiri mjeseci u znak protivljenja uspostavi kosovske vlasti na sjeveru Kosova.
Gradonačelnik općine Zubin Potok Slaviša Ristić izjavio je kako se dogovorio s KFOR-om o uklanjanju barikada u mjesto Jagnjenica, pod uvjetom da tu bude nadzorna točka KFOR-a koji će zajedno s pripadnicima kosovske policije nadzirati promet.

Srpski mediji javili su da su uklonjene i tri barikade kod Jarinja na putu Leposavić - Raška.

Predsjednik najsjevernije općine na Kosovu Leposavića, Branko Ninić poručio je da je uklanjanjem barikada u Jarinju omogućena građanima lakša komunikacija sa Srbijom i osigurana sloboda kretanja za KFOR.

Rutinski nadzor prometa obavljaju vojnici KFOR-a, koji se ispred Jarinja nalaze sa dva oklopna transportera i nekoliko džipova.

Ministar za Kosovo u Vladi Srbije Goran Bogdanović pozdravio je početak uklanjanja barikada i poručio da Srbija bez Srba na Kosovu ne može sačuvati državnu suverenost i integritet, a da Srbi bez države Srbije ne mogu opstati na Kosovu.

KFOR je pozdravio otvaranje cesta u dolini Zubinog Potoka i podsjeća da je na sjeveru Kosova postojalo između 12 i 15 barikada.


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: