{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIDEO
/
Srbi postavili novu barikadu od pet metara na prelazu Brnjak

S
4.11.2011. u 19:00
0
60
Srbi postavili novu barikadu od pet metara na prelazu Brnjak
0
Srbi sa sjevera Kosova nešto prije mraka završili su utvrđivanje barikade koja je visoka oko pet metara, a nalazi se kod adminstrativnog prelaza Brnjak na putu Zubin Potok - Ribariće uz samu administrativnu liniju sa strane centralne Srbije.


Postavljanje barikade završeno je u 16.30 sati na svega par metara od mjesta na kojem se nalazila prethodna koju je ranije danas uklonio KFOR.

Najnovija barikada od zemlje i drva koja je visoka oko pet metara povezana je sa ostacima barikade koju su njemački vojnici KFOR uklonili sa magistralnog puta.

Nakon što su jutros oko 8.00 sati vojnici KFOR-a počeli da uklanjaju barikadu tako što su lopatama sklanjali zemlju sa puta a motornim testerama uklanjali drva, odmah je krenula da "niče" ova nova prepreka.

KFOR je prethodno oko 14.00 sati završio akciju uklanjanja barikade kod administrativnog prelaza Brnjak, koji je i dalje blokiran.

U toku dana nekoliko vojnih helikoptera je sletjelo na Brnjak a neki od njih su nadlijetali ovu zonu.

Prilikom jutrošnje akcije KFOR-a došlo je do međusobnog koškanja jer su pojedini Srbi tijelima pokušali da "brane" barikadu visoku gotovo dva metra, a vojnici Kfora napravili su živi zid ispred barikade, a u namjeri da sprječe Srbe upotrebili su i "biber sprej".

Njemački i francuski vojnici KFOR-a su tokom dana preusmjeravali i kontrolisali sva vozila koja su iz pravca Zubinog Potoka dolazila na Brnjak zaobilaznim putem prema Ribariću, ali i automobile koji su dolazili iz suprotnog pravca na Kosovo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: