{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srbi na Kosovu duguju 100 milijuna eura za struju

F
8.9.2008. u 14:53
0
6
Srbi na Kosovu duguju 100 milijuna eura za struju
0
Srbi na Kosovu duguju 100 milijuna eura za struju
Kosovski Srbi ne će biti izuzeti iz široke akcije Kosovske energetske kooporacije (KEK) za isključenje potrošača koji ne plaćaju struju, jer duguju gotovo 100 miliona eura ili trećinu ukupna duga, objavila je u ponedjeljak Kosovska televizija.
Kosovska korporacija pokrenula je široku akciju širom Kosova kako bi prikupila novac od potrošača koji nisu platili struju, a posebno se to odnosi na kosovske Srbe koji od svršetka rata 1999. ne plaćaju struju, a ni druge dugove vlastima na Kosovu.

Srbi se različito opravdavaju što ne plaćaju struju: za neke rat na Kosovu još nije gotov, drugi kažu da nemaju novca, a neki pak da im iz Srbije poručuju da kosovskim vlastima ništa ne plaćaju.

Ekipe Kosovske energetske korporacije na terenu nastoje utjerati dugove, a onima koji to odbiju isključuju struju. Međutim, do sada nijedna ekipa nije išla po tzv. srpskim enklavama, a isto tako ni na područje sjevernog dijela Kosova gdje u potpunosti vladaju srpske paralelne ustanove, uz opravdanje da nedostaje politička volja. Korporacija je do sada otvorila svoje urede u srpskim enklavama, uključivši i Srbe u akciju za naplatu potrošene struje.

Na Kosovu potrošači duguju kosovskoj elektroprivredi gotovo 340 miliona eura, pa se nakon rata 1999. Kosovo sistemski suočava s nedostatkom struje i primjenjuje oštre mjere u ograničenju potrošnje, uključivo i višesatno dnevno isključivanje struje.

U kosovskim mjestima s većinskim albanskim stanovništvom akcija Kosovske energetske korporacije daje prve rezultate, a samo za nekoliko dana prikupljeno je desetak milijuna eura od potrošača, no to je još daleko od prihvatljivog.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: