Srbija
0

SPS pristaje na formiranje Vlade sa proeuropskim strankama

FENA
Glavni odbor Socijalističke partije Srbije (SPS) u utorak je uvjerljivom većinom prihvatio prijedlog svojeg predsjedništva da ta stranka formira Vladu Srbije sa strankama okupljenim oko Demokratske stranke (DS), odnosno s listom "Za proeuropsku Srbiju", nakon čega bi pregovori tih koalicija trebali ući u završnicu.

Čelnik te stranke Ivica Dačić novinarima je rekao da je "sjednica Glavnog odbora SPS-a bila teška zbog bremena prošlosti koje se sada mora nadvladati".

Prema neslužbenim informacijama u dosadašnjim pregovorima predstavnika koalicije oko SPS-a i liste Za europsku Srbiju, većina stvari je već dogovorena, a između ostalog i podjela ministarskih mjesta.

U SPS-u očekuju da će se pregovori o vladi brzo završiti, ali ne žele reći znači li to i raskid koalicije s Šešeljevim radikalima i Koštuničinim DSS-om u Beogradu.

Glasnogovornik Koštuničine Demokratske stranke Srbije (DSS) u ponedjeljak je novinarima rekao da je ta stranka počela pripreme za odlazak u oporbu na republičkoj razini, ali nije odgovorio i hoće li njezin vođa Vojislav Koštunica sjesti u zastupničku klupu.