Regija
0

SPS: Nismo izdali svoje glasače

FENA
Socijalistička partija Srbije nije izdala ni svoje glasače ni predstavnike SRS-a i koalicije DSS-NS otpočinjanjem pregovora o novoj vladi s listom "Za evropsku Srbiju", ocijenila je potpredsjednica SPS-a Slavica Đukić-Dejanović i istakla da njena stranka nije kriva za neuspjeh pregovora s "narodnjacima" i radikalima.

"Nismo mi nikoga izdali. Da su 'narodnjaci' i radikali htjeli vladu s nama, napravili bi je i bez izbora. Pitajte (lidera DSS-a) Vojislava Koštunicu i (zamjenika predsjednika SRS-a) Tomislava Nikolića zbog čega su raspisani izbori, kada smo i bez njih imali većinu", rekla je ona u intervjuu za današnje "Večernje novosti".

"Sada pokušavaju da nama nametnu ulogu dežurnog krivca. A jasno je da radikali imaju problema i podjela u partiji, a i DSS se osipa. Milan Parivodić je jasno rekao da neće s radikalima, a poznat je i stav Vladete Jankovića", tvrdi Slavica Đukić-Dejanović.

Ona je podsjetila da je Glavni odbor SPS-a donio odluku da se najprije razgovara sa DSS-om, NS-om i SRS-om i istakla da "odgovornost za pregovore snose oni koji imaju veći broj poslanika, a socijalisti imaju samo 12 mjesta u Skupštini".

"Prvo je ove pregovore napustio (lider Stranke demokratske akcije) Sulejman Ugljanin, pa (lider Jedinstvene Srbije) Dragan Marković Palma, pa onda i (lider PUPS-a) Jovan Krkobabić", rekla je Đukić-Dejanović.

Ona je navela da je "postalo jasno da su razgovori sa ovom stranom propali, jer čak i da je SPS ostao imali bismo 120 poslanika ukupno, što nije dovoljno za formiranje vlade".

Đukić-Dejanović je navela da će, ukoliko njena stranka bude tako odlučila, prihvatiti funkciju predsjednika Skupštine Srbije iako joj to "nije na srcu, niti joj je ambicija".