Beograd
0

SPS nema veze s Karadžićevim hapšenjem

FENA
Zamjenik srbijanskog premijera i ministar unutarnjih poslova, predsjednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je u utorak agenciji Tanjug da je hapšenje haaškog optuženika Radovana Karadžića dio "primopredaje vlasti" u Srbiji i da nema veze s ulaskom SPS-a u vlast.

"Izručenja Karadžića i, ranije Stojana Župljanina, dio su primopredaje vlasti i zato ne želim da SPS bude predmet političkih manipulacija i da se ta uhićenja dovode u vezu s ulaskom socijalista u vlast", rekao je Dačić u razgovoru za Tanjug.

On je objasnio da će SPS, upravo zbog pogrešne ocjene da je uhićenje bivšeg lidera bosanskohercegovačkih Srba povezano s ulaskom socijalista u Vladu, tražiti da se razmotre okolnosti pod kojima je Karadžić uhićen.

"Ne želim umanjivati značenje i ulogu novog ravnatelja Sigurnosno informativne agencije (BIA) Saše Vukadinovića, ali ne verujem da je Karadžićevo uhićenje posljedica njegova četvorodnevnog rada na tom mjestu, već mislim da je to dio primopredaje dužnosti i naslijeđa prethodne Vlade Srbije", rekao je Dačić.

On također smatra značajnim i potrebnim da se javnosti Srbije objasni "od kada se Karadžić nalazi u zemlji pod opservacijom sigurnosnih službi".