Sprovod časne sestre Lukrecije Mamić u Splitu

F
FENA
1.12.2011. u 16:01
0
2
Sprovod časne sestre Lukrecije Mamić u Splitu
0
Sprovod časne sestre Lukrecije Mamić u Splitu Lukrecija Mamić
Sprovodni obredi pokojne Lukrecije Mamić, ubijene misionarke, predviđeni su u Splitu na groblju Lovrinac, u ponedjeljak, 5. decembra, gdje će se služiti Sveta misa zadušnica u 14:30 sati, a potom će biti održan ukop u sestarskoj grobnici.
"Ovom obaviješću želimo ispraviti netačnu vijest o sprovodu Lukrecije Mamić, koju su danas proširile neke dnevne novine, da će tijelo pokojne sestre Lukrecije biti pokopano u Bresciji u Italiji, što ne odgovara planu sestara Službenica milosrđa", ističe don Ivan Štironja, nacionalni direktor Papinskih misijskih djela u BiH.

Lukrecija Mamić rođena je u mjestu Zidine kod Tomislavgrada, župa Grabovica, 1948. godine, kao osmo dijete u svojih roditelja.

Djelovala je kao misionarka najprije 15 godina u južnoameričkoj državi Ekvadoru od 1984., a potom od siječnja 2002. u Burundiju, Afrika.

Lukrecija Mamić ubijena je 27. novembra kada su samostan sestara Službenica milosrđa u mjestu Kiremba, biskupija Ngozi, napali pljačkaši. Iste je večeri ubijen volonter Francesco Bazzani iz Verone te ranjena časna sestra Carla Brianza iz Brescie.


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: