Regija
0

Sporazum sa Rusijom i EU mora biti u interesu Srbije

FENA
Predsjednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica ocijenio je u srijedu da Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) s Evropskom unijom mora biti u interesu Srbije na isti način na koji je sporazum s ruskom vladom o saradnji u oblasti energetike u interesu svih građana i srbijanske privrede.

Vlada Srbije će 25. januara potpisati strateški sporazum s Vladom Rusije o saradnji u oblasti energetike, podsjetio je Koštunica u izjavi Tanjugu i istaknuo da je taj sporazum u interesu Srbije, u interesu svih njenih građana i u interesu razvoja privrede.

"Što se tiče potpisivanja SSP-a, tu sada EU mora izabrati hoće li sporazum sa Srbijom ili hoće da protupravno pošalje misiju za rasparčavanje Srbije", rekao je premijer.

"Da bi i ovaj sporazum s EU-om bio u interesu Srbije i njenih građana, on mora biti saglasan sa temeljnim načelima međunarodnog prava, i zato je neophodno da EU odustane od slanja svoje misije i nedvosmisleno podrži suverenitet i teritorijalni integritet Srbije u njenim sadašnjim međunarodno priznatim granicama", kazao je predsjednik Vlade Srbije.