|

Sporazum Beograda i Prištine: Od januara promet mostom preko Ibra

Sporazum Beograda i Prištine: Od januara promet mostom preko Ibra
6
S
SRNA
14.8.2016. u 14:36
29
komentara
6

dijeljenja
Sporazum Beograda i Prištine: Od januara promet mostom preko Ibra Foto: EPA
U Kosovskoj Mitrovici danas je počela revitalizacija mosta na rijeci Ibar i pristupnih saobraćajnica kojima će do sredine januara sljedeće godine biti stvoreni uslovi za slobodno saobraćanje između južnog /albanskog/ i sjevernog /srpskog/ dijela ovog grada, za šta je EU izdvojila 1,2 miliona eura.
Revitalizacija je počela u skladu sa nedavno postignutim dogovorom direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića i šefa pregovaračkog tima Prištine Edite Tahiri.

Đurić je nakon sastanka u Briselu rekao da će otvaranje mosta i uklanjanje Parka mira doprinijeti normalizaciji odnosa Srba i Albanaca, a gotovo isto saopštenje jutros je izdala i Kancelarija EU u Prištini.

Radove će kontrolisati mješovita radna grupa pod nadzorom dvojice gradonačelnika - Gorana Rakića iz Sjeverne Kosovske Mitrovice i Agima Bahtirija iz južne Mitrovice.

Kosovska policija, EULEKS i KFOR, u skladu sa svojim mandatima, nadgledaće radove kako bi bilo obezbijeđeno njihovo mirno i slobodno izvođenje.

S južne strane mosta na Ibru, pred početak radova, dopremljen je jedan bager, nekoliko kamiona, a desetak radnika trebalo bi da počnu otkopavanje prilazne saobraćajnice.

Radovi na sjevernoj strani mosta, kako je jučer najavio Rakić, počećet za nekoliko dana.
Prijavi grešku


Komentari (29)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...