Rekordna zapljena
12

Splitska policija oduzela veliku količinu metamfetamina, uhapšen 57-godišnjak

S. Š.
Foto: PU Splitsko-dalmatinska
Foto: PU Splitsko-dalmatinska
Policijski službenici službe kriminaliteta droga završili su kriminalističko istraživanje u kojem je pronađena i oduzeta jedna od najvećih pojedinačnih zapljena metamfetamina na području Policijske uprave splitsko dalmatinske.

U spomenutom kriminalističkom istraživanju 57-godišnjak se sumnjiči u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Naime, jučer je, u petak, po naredbi suda izvršena pretraga stana kojeg koristi spomenuti 57-godišnjak na području Splita te je tom prilikom pronađeno i oduzeto 1.572 grama metamfetamina, 304 grama kokaina, 109 grama marihuane, 7 ml ulja marihuane, 542 grama punila za povećanje mase droge, vaga za precizno mjerenje, uređaj za vakumiranije i pištolj.

Uz krivičnu prijavu 57-godišnjak je predat pritvorskom nadzorniku dok zbog posjedovanja pištolja shodno "Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja" građana protiv istoga slijedi podnošenje optužnog prijedloga općinskom prekršajnom sudu.

Iz splitske policije su u sklopu informacije o zapljeni naveli:

"Radi se o jednom od najvećih pojedinačnih zapljena metamfetamina na području Policijske uprave splitsko dalmatinske".

Radi se o drogi koja se između ostalog naziva i "chalk", "ice", stvara osjećaj euforije zbog kojeg ga zovu i "rush" ili "flash". To je stimulans koji izaziva jaku ovisnost te je hemijski sličan amfetaminu.

"Ima oblik bijelog, bezmirisnog kristalnog praha gorkastog okusa", stoji na stranicama Ureda za suzbijanje zloupotrijeba droga.

Konzumira se oralno, pušenjem, šmrkanjem, putem injekcije ili se rastapa u vodi ili alkoholu.