Reagirala policija
12

Split: Pas bez brnjice skočio na bebu u parku

M. N.
Park u kojem se dogodio incident
Park u kojem se dogodio incident
U parku Emanuela Vidovića u centru Splita jutros je pas napao djevojčicu staru 15 mjeseci. Životinja je skočila na nju, a djevojčica je pala i udarila glavom od beton. Roditelji su je odveli u Hitnu pomoć.

"Nije pas kriv, odgovoran je vlasnik koji ga nije držao na povodcu. A bilo je tamo 20, 30 djece. Moglo je bilo koje nastradati. To je ogroman pas, ima preko 50 kila. Odgurnuo je moju 15-mjesečnu kćer i stajao je nad njom jedno pola minute. Pala je glavom na beton. Šokirala mi se i starija kćer od tri godine. Supruga me odmah nazvala. Stigao sam s posla i odvezao kćer u bolnicu. Ima hematom ispod oka, radili su joj CT glave da vide je li zadobila potres mozga. Još smo u bolnici i čekamo nalaze", kazao je otac povrijeđene djevojčice, piše dalmatinskiportal.hr.

Iz splitske policije su potvrdili da su dojavu o napadu psa dobili oko 11:30 sati. Vlasnik psa im je poznat, a u toku je postupanje. Prijavit će ga zbog držanja životinja bez nadzora.

Prema hrvatskom zakonu, ko na javnom mjestu bez nadzora ili neoprezno drži životinje ili omogući kretanje ili zadržavanje životinja koje mogu povrijediti ili ugroziti građane, druge životinje i imovinu građana, te time izazove uznemirenost građana, kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 2.000 (526 KM) do 5.000 kuna (1.315 KM).