Regija
0

Split: 65 godina "Slobodne Dalmacije"

FENA
Splitski dnevni list "Slobodna Dalmacija" danas je obilježio 65 godina osnutka i u toj prigodi su dodijeljene nagrade za životno djelo te godišnje nagrade.

Na posebnoj svečanosti u Vili "Dalmaciji" nagradu "Joško Kulušić" za životno djelo u novinarstvu dobio je Igor Mandić, nagradu "Emanuel Vidović" za životno djelo u umjetnosti Arsen Dedić, a nagradu "Frane Bulić" za životno djelo u znanosti akademik Davorin Rudolf.

Godišnju nagradu "Miljenko Smoje" za novinarstvo dobio je urednik "Makarske kronike" Anðelko Erceg, godišnju nagradu "Jure Kaštelan" za umjetnost splitska skupina TBF, a godišnju nagradu "Kruno Prijatelj" za znanost profesor splitskog Sveučilišta Drago Poljak.

Posebno priznanje dodijeljeno je supruzi nedavno preminulog Anatolija Kudrajvceva-Tolje koji je više od četrdeset godina u splitskoj Slobodnoj Dalmaciji objavljivao svoje kazališne kritike.

Dobitnik nagrade za životno djelo u novinarstvu Igor Mandić je rekao kako su odlike vrsna novinara "raznovrsnost, upornost i tvrdoglavost", ali i sposobnost dogovora s kolegama jer apsolutna tvrdoglavost, po njegovim riječima, vodi "u likvidaciju, autolikvidiranje ili likvidiranje od drugih".

Nagrade je uručio glavni urednik Zoran Krželj.