{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Split: 65 godina "Slobodne Dalmacije"

F
17.6.2008. u 19:21
0
0
Split: 65 godina "Slobodne Dalmacije"
0
Split: 65 godina "Slobodne Dalmacije"
Splitski dnevni list "Slobodna Dalmacija" danas je obilježio 65 godina osnutka i u toj prigodi su dodijeljene nagrade za životno djelo te godišnje nagrade.
Na posebnoj svečanosti u Vili "Dalmaciji" nagradu "Joško Kulušić" za životno djelo u novinarstvu dobio je Igor Mandić, nagradu "Emanuel Vidović" za životno djelo u umjetnosti Arsen Dedić, a nagradu "Frane Bulić" za životno djelo u znanosti akademik Davorin Rudolf.

Godišnju nagradu "Miljenko Smoje" za novinarstvo dobio je urednik "Makarske kronike" Anðelko Erceg, godišnju nagradu "Jure Kaštelan" za umjetnost splitska skupina TBF, a godišnju nagradu "Kruno Prijatelj" za znanost profesor splitskog Sveučilišta Drago Poljak.

Posebno priznanje dodijeljeno je supruzi nedavno preminulog Anatolija Kudrajvceva-Tolje koji je više od četrdeset godina u splitskoj Slobodnoj Dalmaciji objavljivao svoje kazališne kritike.

Dobitnik nagrade za životno djelo u novinarstvu Igor Mandić je rekao kako su odlike vrsna novinara "raznovrsnost, upornost i tvrdoglavost", ali i sposobnost dogovora s kolegama jer apsolutna tvrdoglavost, po njegovim riječima, vodi "u likvidaciju, autolikvidiranje ili likvidiranje od drugih".

Nagrade je uručio glavni urednik Zoran Krželj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: