Policija obaviještena
497

Snimak seksualnog zlostavljanja tinejdžerke u beogradskom tramvaju šokirao regiju

Klix.ba
Snimak zlostavljanja tinejdžerke u beogradskom tramvaju, koji je osvanuo na Facebook grupi "Uživo iz beogradskih tramvaja i buseva", šokirao je regiju i izazvao hiljade osuda na društvenim mrežama.

Na snimku se može vidjeti kako muškarac prilazi 15-godišnjakinji i počinje je grliti. Dok ga je tinejdžerka pokušavala odgurnuti od sebe, on je postajao sve navalentniji. Potom se priljubio uz nju i počeo je dodirivati po tijelu i grudima.

Putnici u tramvaju nisu reagovali na ovaj incident, što je posebno zgrozilo srbijansku javnost. Niko od njih nije pomogao djevojčici niti obavijestio vozača tramvaja o dešavanju u vozilu gradskog prijevoza.

Iz Gradskog saobraćajnog preduzeća prvobitno su kazali kako nisu vidjeli snimak koji kruži društvenim mrežama, niti im je iko prijavio incident.

"Sve se dogodilo u utorak 23. oktobra, u tramvaju na liniji broj 2, a policija nas je kontaktirala sutradan. Mi smo MUP-u predali snimke sa sigurnosnih kamera, koji su se i pojavili na mrežama, i policija dalje radi svoj posao. Sada više ne možemo da reagujemo", kazala je danas za srbijanske medije Slavica Stevanović, glasnogovornica Gradskog saobraćajnog preduzeća "Beograd".

Stevanović je dodala kako vozač u kabini nije mogao vidjeti incident, ali da ga je neko upozorio, on bi reagovao i zaustavio vozilo.