{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Snijeg u Dalmaciji, Zagrebu i istoku Hrvatske

S
6.2.2012. u 13:13
0
1
Snijeg u Dalmaciji, Zagrebu i istoku Hrvatske
0
Snijeg u Dalmaciji, Zagrebu i istoku Hrvatske
Snijeg ponovno pada u Dalmaciji, Zagrebu i na istoku Hrvatske, a stanje na putevima je dobro i autoputevi su prohodni.
Autobusi kasne na linijama prema Dalmaciji, dok se promet sa aerodroma Zagreb odvija redovno, prenose hrvatski mediji.

U Gospiću je već treći dan temperatura ispod minus 13 stepeni Celzijusovih, a osjećaj hladnoće povećava jaka bura. Ekipe Elektroprivrede otklanjaju kvarove na dalekovodima i niskonaponskoj mreži. Područje Jablanca, Cesarice i Barić Drage još je bez struje.

Više od 100 sela i zaselaka u imotskom i vrgoračkom zaleđu i dalje je odsječeno zbog snijega, a očekuje se dolazak vojske.

Direktor Kliničkog bolničkog centra (KBC) Split Dujomir Marasović rekao je da je splitska bolnica puna osoba koje su zbog vremenskih neprilika zadobile lomove.

U splitskim školama danas nema nastave, a rektor Univerziteta u Splitu Ivan Pavić preporučio je fakultetima da odgode ispite.

Nastave neće biti ni u školama Šibensko-kninske županije. Na županijskom području danas ne pada snijeg, ali su temperature još oko minus pet stepeni. Radnici zaduženi za čišćenje saobraćajnica su od ranog jutra na terenu.

U Metkoviću se zbog leda i dalje teško hoda gradskim ulicama, a zamrznuti su i automobili koji su već danima u snijegu. Sve javne službe i trgovine rade dok su škole i vrtići zatvoreni.

U Slavonskom Brodu otvoreno je privremeno prihvatilište za beskućnike.

Sinoć je na Dravi uklonjen led na području od ušća u Dunav kod Aljmaša do Osijeka. Zbog nepovoljne vremenske prognoze i najave još nižih temperatura četiri ledolomca će stalno biti na terenu.

Iz hrvatskog Državnog hidrometeorološkog zavoda najavljeno je još desetak dana velikih hladnoća.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: