Regija
0

Snijeg i dalje pada u regionu, problemi u saobraćaju

Anadolija
Snijeg u Makedoniji (Foto: Anadolija)
Snijeg u Makedoniji (Foto: Anadolija)
Nevrijeme u regionu i dalje stvara probleme u saobraćaju, putari se bore sa snijegom koji ne prestaje da pada, a meteorolozi još ne najavljuju otopljenje u državama bivše Jugoslavije i njihovih susjeda.

U Crnoj Gori je mećava izazvala velike probleme u drumskom i aviosaobraćaju. Na Žabljaku su izmjerena 72 centimetra snijega, uz temperaturu minus 13 stepeni, a nije mnogo toplije ni u drugim gradovima sjevernog dijela Crne Gore.

Hrvatska se nastavlja borba sa zimskim nedaćama, uvedene su zabrane saobraćaja na pojedinim putevima za šlepere, željeznički saobraćaj je neredovan, a zbog jake bure neke brodske linije prema ostrvima na srednjem Jadranu su otkazane. Gradski saobraćaj u Zagrebu, prije svega tramvajski, nije normalizovan ni danas, treći dan od prestanka snijega, koji je napadao 40 centimetara, što je najviše od 1955. godine.

Makedonija je, takođe, pod snijegom, otežan je saobraćaj posebno u planinskim predjelima zapadnog dijela zemlje, gdje je uvedena zabrana kretanja teretnim vozilima. Aviosaobraćaj za sada se obavlja redovno, kao i domaći i međunarodni željeznički saobraćaj, a u autobuskom prevozu se bilježe zakašnjenja.

U Sloveniji je veoma hladno, javljaju lokalni mediji i navode da je temperatura u utorak od minus 15 do minus sedam stepeni, uz nešto toplije u primorskom regionu.