{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Službeni automobil Sulejmana Ugljanina oštećen u sudaru

F
FENA
24.4.2015. u 07:49
13
16
Službeni automobil Sulejmana Ugljanina oštećen u sudaru
13
Službeni automobil Sulejmana Ugljanina oštećen u sudaru
Na službeni automobil predsjednika SDA Sandžaka i Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Sulejmana Ugljanina, u kom je bio samo vozač, jučer je u Novom Pazaru "pri velikoj brzini i bez zaustavljanja" naletio automobil i načinio "ozbiljnu materijalnu štetu", saopćeno je iz te stranke.
"Na vozača koji je upravljao službenim automobilom, obilježenim oznakom Skupštine Srbije, pri velikoj brzini i bez zaustavljanja naletio je automobil. Sklopom srećnih okolnosti u trenutku udesa Ugljanin se nije nalazio u automobilu", stoji u saopćenju SDA.

Iz te stranke su upitali i "da li je ovaj iscenirani napad na službeni automobil predsjednika SDA Sandžaka i BNV-a samo slučajnost u trenutku kada se po Bošnjake u Srbiji rješavaju najvažnija pitanja i problemi".

"SDA Sandžaka smatra da odsustvo reakcije i šutnja državnih organa, kada je riječ o napadima na bošnjačke predstavnike, šalju opasnu poruku građanima bošnjačke nacionalnosti i njihovim legitimnim predstavnicima, a nalogodavce i izvršioce zločina ohrabruju da nastave sa teškim napadima i zločinima", dodaje se u saopćenju te stranke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: