{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Slučaj "Paravinja" poticaj za proširenje sporazuma

F
8.7.2011. u 16:26
0
0
Slučaj "Paravinja" poticaj za proširenje sporazuma
0
Slučaj "Paravinja" poticaj za proširenje sporazuma
Dragan Paravinja (Foto: SRNA)
Slučaj "Paravinja" upozorio je na to da je potrebno proširiti i doraditi postojeće sporazume o međusobnom izručivanju državljana optuženih za najteža kaznena djela, izjavili su u petak u Sremskim Karlovcima ministri pravosuđa Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, Dražen Bošnjaković, Snežana Malović i Bariša Čolak, te najavili početak rada radnih skupina triju država.
Ministri su, u zajedničkom obraćanju novinarima nakon sastanka u Sremskim Karlovcima, istaknuli kako je u interesu svih triju zemalja unaprjeđenje postojećih sporazuma, istaknuvši kako za to postoji puno prostora.

Ministar Bošnjaković naveo je kako već postoje brojni sporazumi o saradnji u pravnim stvarima, ali da se, međutim, dogodi poneki predmet koji pokaže da ti sporazumi nisu dovoljni te da ih treba proširiti i doraditi.

"Između ostaloga, evo i ovaj predmet Paravinja, koji se dogodio u Hrvatskoj, sve tri zemlje u regiji na neki način imaju dodirne tačke u tom predmetu. On nam je ukazao da moramo određene sporazume raširiti, da ih trebamo doraditi, i upravo u tom duhu smo mi danas i dogovorili da će se naše ekspertne skupine naći već sljedeće sedmice i početi raditi na prijedlogu izmjena toga sporazuma i vjerujem da ćemo vrlo brzo takav jedan sporazum i postići", istaknuo je Bošnjaković.

Nakon toga će, dodao je, sasvim sigurno postupak izručenja, konkretno i u predmetu "Paravinja", biti itekako moguć, da on bude izveden pred nadležni sud i da mu se sudi za ono najteže djelo koje je počinio, ali, dodao je ministar, vodeći računa i o svim onim drugim djelima koje je Paravinja počinio.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: