Bivši vojnik
17

Slučaj koji je potresao region: Muškarac u Splitu pokušao utopiti svoju bebu

Klix.ba
Foto: Miroslav Lelas / PIXSELL
Foto: Miroslav Lelas / PIXSELL
Muškarac iz Hrvatske je pokušao da utopi svoju bebu staru nekoliko mjeseci, a koja se trenutno nalazi u bolnici u Splitu. Tridesetdvogodišnji Mario Usanović je uhapšen sinoć zbog pokušaja ubistva nakon potjere za njim na Klisu.

Hrvatski mediji izvještavaju da je muškarac i dalje bio agresivan i pružao otpor u momentu kada su ga policijski službenici uhapsili.

Beba je dobro i na liječenju u KBC Split, a on se trenutno nalazi u pritvoru. Drugo, starije dijete je smješteno u ustanovu za djecu dok se majka djece nalazi na psihijatrijskom liječenju nakon pretrpljenog šoka.

Kako prenose mediji u Hrvatskoj, bebu sa simptomima utapanja je u KBC Split donijela majka, a doktori su o tome odmah obavijestili policiju. Kada je policija došla po Usanovića, on se zaključao u sobu sa starijim djetetom, a zatim je pobjegao iz kuće, gol do pojasa. Nakon kraće potjere, uhapšen je.

Usanović je inače bivši pripadnik Hrvatske ratne mornarice. Otkaz je dobio nakon što je 2018. godine uhapšen s amfetaminima i tabletama MDMA.

Sumnja se da je bio pod utjecajem droge i kada je pokušao utopiti vlastitu bebu, u svojoj kući gdje su u tom momentu bili i njegova žena, drugo dijete i roditelji. On do sada nije prijavljivan zbog obiteljskog nasilja, ali mu je odmah po hapšenju uzeta krv kako bi ga testirali na opojne droge i alkohol.