{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Slučaj "Agrokor": Ispitano svih 12 uhapšenih

S
17.10.2017. u 22:03
4
8
Slučaj "Agrokor": Ispitano svih 12 uhapšenih
4
Slučaj "Agrokor": Ispitano svih 12 uhapšenih
Foto: Index.hr
Posljednji osumnjičenici, od ukupno 12 uhapšenih, u slučaju "Agrokor" ispitani su kasno popodne u nadležnom hrvatskom tužilaštvu, koje treba da odluči o pokretanju istrage i o zahtjevu za određivanje istražnog zatvora.
Među posljednjima je ispitan Olivio Diskordija, predstavnik revizorske kuće "Bejker Tili", koja je radila revizorske izvještaje za "Agrokor".

Njegov advokat Darko Maržić rekao je novinarima da je tužilaštvo upoznato o teškom zdravstvenom stanju klijenta, kome je transplantirano srce i kome je prokrvarilo oko.

Maržić je za svog klijenta rekao da je poštovao sve međunarodne standarde i Zakon o reviziji, te da on i dalje stoji iza svog revizorskog izvještaja.

Sanja Hrstić iz iste revizorske kuće, takođe, je odbacila krivicu, a njen advokat Gordan Preglej rekao je da će odbranu u cijelosti iznijeti nakon što detaljnije upozna spis.

Preglej je rekao da, poznavajući rad državnog tužioca u takvim predmetima, očekuje da će Tužilaštvo tražiti određivanje istražnog zatvora.

Osnivač "Agrokora" Ivica Todorić, koji sa sinovima Antom i Ivanom nije u Hrvatskoj, ranije danas ocijenio je da je akcija hapšenja rukovodećih ljudi ovog koncerna u Hrvatskoj politička predstava za javnost u režiji najviših državnih funkcionera, kao i da uhapšeni nisu krivi.

On tvrdi da je uhapšeno 12 vrhunskih privrednika, za koje kaže da je uvjeren da nisu krivi, javljaju hrvatski mediji.

Protiv osumnjičenih u slučaju "Agrokor" policija je podnijela krivičnu prijavu zbog zloupotrebe povjerenja u privrednom poslovanju, falsifikovanja službene isprave i povrede obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: