Ljubljana
0

Slovenskog parlamentarca pretukli maloljetnici

FENA
Parlamentarnog zastupnika slovenskih Socijalnih demokrata (SD), koje vodi premijer Borut Pahor, u četvrtak navečer pretukla je grupa maloljetnika koje je policija u međuvremenu našla i privela, objavili su u petak slovenski mediji.

Tridesettrogodišnji Luka Juri vozio se na Dunajskoj cesti u Ljubljani skuterom i nehotice ogledalom okrznuo jednog od vidno pijanih mladića koji su hodali stazom predviđenom za bicikliste i skutere. Iako se zaustavio i izvinio, oni su ga svejedno napali i izudarali te mu oteli torbicu s novcem i dokumentima, javili su slovenski mediji.

Njegove povrede u bolnici, kuda je odvezen nakon incidenta, okvalificirane su kao lakše, ali na glavi ima više modrica i otečen nos, a rana mu je morala biti zašivena.

Zastupnikov stric Franco Juri, i sam zastupnik u parlamentu, izjavio je novinarima da je zabrinut "stanjem duha" jednog dijela slovenske mladeži, jer su se maloljetnici koji su bili vidno pijani posebno okomili na njegovog nećaka kada su prepoznali o kome se radi, odnosno da je riječ o političaru i zastupniku vladajuće stranke.