Penzioner prijeti
0

Slovenskim zastupnicima u novoj godini poželio "bolest, siromaštvo, smrt"

FENA
Uoči glasanja o penzionoj reformi, koja za tri godine produžuje dobnu granica za penzionisanje, slovenski parlamentarci primili su u utorak prijeteću novogodišnju čestitku sa željama da ih u 2011. snađe "siromaštvo, bolest i smrt", otkrio je u srijedu predsjednik jedne od parlamentarnih stranaka.

Svi su zastupnici primili čestitku lokalnog dužnosnika Demokratske stranke penzionera(DESUS), otkrio je novinarima u Ljubljani predsjednik Slovenske pučke stranke (SLS) Radovan Žerjav.

Reforma "penzionerima poručuje da što prije umru" jer opterećuju penzione fondove, napisao je Edvard Kupčič, predsjednik općinskog odbora DESUS-a iz mjesta Svetog Andraža.

Budu li glasali za reformu, Kupčič zastupnicima može uzvratiti istim željama u Novoj godini, a to su "sve najgore želje, uključivo siromaštvo i smrt", napisao je.

Unatoč mračnim željama zastupnici su prihvatili mirovinsku reformu koja za tri godine produžuje dobnu granica za penzionisanja i uvodi nov način obračuna penzija.

Iako je DESUS članica vladajuće koalicije, njegovi su zastupnici glasali protiv reforme.

SLS je reformu podržao jer je svjestan ekonomskog stanja u zemlji, objasnio je Žerjav novinarima i utvrdio da nije bilo političke trgovine s vladom koja je svakako željela osigurati dovoljan broj glasova.

Tekst prijetećeg pisma u srijedu su objavili slovenski mediji.