Slovenski Željko Milovanović pozivan da se preda

F
FENA
4.12.2008. u 08:41
0
0
Slovenski Željko Milovanović pozivan da se preda
0
Slovenski Željko Milovanović pozivan da se preda
Ljubljanski student Željko Milovanović, koji nosi isto ime i prezime kao i osumnjičenik za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića, zbunjen je situacijom u kojoj mu se više novinara obratilo sa zahtjevima za ekskluzivne izjave, te tvrdi da je dobio čak i poziv da se preda.
"Najprije sam mislio da se radi o šali, ali sam onda dublje promislio i odlučio odgovoriti da se radi o zabuni, da ja nisam osumnjičeni nego student iz Ljubljane", rekao je 25-godišnji ljubljanski student Milovanović u razgovoru za televizijsku stanicu POP-TV.

Kako je objasnio, odmah nakon što je u beogradskom "Presu" objavljeno navodno pismo bjegunca Milovanovića s "njegovom" e-mail adresom, počele su mu pristizati elektroničke poruke iz Srbije i Hrvatske kojima su mu se obraćali novinari, tražeći ekskluzivne izjave, a dobio je čak i poziv jednog državnog tužilaštva da se preda.

Na početku je sve shvaćao kao šalu, iako je u medijima pratio istragu o atentatu u Zagrebu, a odlučio je odgovoriti da se radi o zabuni tek kad je o stvari promislio i kad mu se obratio jedan zagrebački dnevni list.

"Inače je sve u redu, nije me strah da će me optuženi napasti jer mu oduzimam medijsku pažnju", rekao je student Željko Milovanović iz Ljubljane, inače i dužnosnik u vodstvu ljubljanske studentske organizacije.

Slovenska povjerenica za zaštitu informacija Nataša Musar Pirc izjavila je da se u Sloveniji svake godine zabilježi desetak prijava "krađe identiteta", ali da nije jasno je li u Milovanovićevom slučaju riječ o tome ili u internet adresi na hotmail.com koju je objavio "Pres" nedostaje točka između imena i prezimena.

Ona tumači da se nekoga za krađu identiteta može optužiti samo ako je došlo do materijalne štete ili financijske krađe zloporabom osobnih podataka na internetu.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: