{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Slovenski ministar u Luxembourgu: U nuklearci Krško nije se dogodilo ništa problematično

F
5.6.2008. u 12:17
0
0
Slovenski ministar u Luxembourgu: U nuklearci Krško nije se dogodilo ništa problematično
0
Slovenski ministar u Luxembourgu: U nuklearci Krško nije se dogodilo ništa problematično
Slovenski ministar unutarnjih poslova Dragutin Mate izjavio je u četvrtak ujutro u Luxembourgu, kamo je došao na sastanak ministara unutarnjih poslova država EU-a, u vezi s jučerašnjim zaustavljanjem rada nuklearke Krško, da se nije dogodilo ništa problematično i da je situacija stabilna.
"Po mojim informacijama od jutros, u nuklearki se nije dogodilo ništa problematično, nije došlo do kontaminacije okoliša i sve je u redu", izjavio je Mate slovenskoj agenciji STA prilikom dolaska u Luxembourg.

"Situacija je stabilna, a kad nešto ne bi bilo u redu i da je došlo do onečišćenja okoliša, reagirali bi u skladu sa zakonom koji imamo", rekao je Mate.

Slovenski mediji jutros javljaju da postupak hlađenja nuklearnog reaktora u nuklearki u Krškom još nije okončan, što je uvjet za detaljni pregled opreme i uklanjanje kvara koji je, po informacijama koje su već objavljene, uočen jučer poslijepodne, jer je zabilježeno preveliko curenje vode za hlađenje reaktora na jednoj od crpki.

Slovenski mediji jutros navode da je zaustavljanje nuklearke više uznemirenja izazvalo u Europi, nego u Sloveniji zbog pogreške u komunikaciji, jer je nacionalna uprava za nuklearnu sigurnost, navodno zbog korištenja pogrešnog obrasca, zaustavljanje nuklearke najprije prikazala kao "vježbu".

Direktor nuklearke Stane Rožman održat će rano popodne u Krškom konferenciju za novinare u vezi s jučerašnjim incidentom koji je kategoriziran kao "nenormalni događaj" tijekom kojega nije bilo istjecanja radioaktivne tvari u okoliš niti utjecaja na zaposlene.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: