Regija
0

Slovenski "Fritzl" osuđen na 20 godina zatvora

FENA
Peter Rakuš
Peter Rakuš
Peter Rakuš, kojeg su mediji već prilikom prvog suđenja 2009. godine nazvali "slovenskim Fritzlom", provest će 20 godina u zatvoru zbog spolnog nasilja nad vlastitim kćerima u vrijeme kad su bile maloljetne, odlučio je u utorak sud u Ptuju nakon suđenja zatvorenog za javnost.

65-godišnji Rakuš već se tri godine nalazi u zatvoru na temelju pravnomoćne presude kojom je dobio 17 godina zatvora, od čega 15 zbog spolnog nasilja nad jednom od vlastitih kćeri koja mu je rodila dijete kad je imala samo 15 godina, te dvije godine zbog nasilja nad vlastitom suprugom.

Sada je nakon suđenja zatvorenog za javnost Rakuš osuđen na 7 godina jer je prije više od 20 godina više puta silovao svoju najstariju kćer koja danas kao odrasla osoba živi u Njemačkoj, te na zatvorsku kaznu od jedne godine zbog spolnog nasilja nad najmlađom kćerkom u vrijeme kad je imala samo šest godina.

Advokat Rakuševih žrtava potvrdio je kako je Rakušu sud u Ptuju, uvažavajući raniju zatvorsku presudu, u utorak odredio jedinstvenu zatvorsku kaznu od 20 godina zatvora, što je maksimalna kazna za tu vrstu zločina.