Regija
0

Slovenski diplomat negira sumnje da je otuđio diplomatsku poštu

FENA
Visoki dužnosnik slovenskog ministarstva vanjskih poslova veleposlanik Marjan Šetinc, kojemu je zapečaćeno i oduzeto računalo kako bi policija ispitala je li povezan s krađom osjetljive diplomatske bilješke, oštro je zanijekao svoju upletenost u taj slučaj, javlja Hina.

"Ne znam zašto mi je zaplijenjen kompjutor niti da li je to povezano s istragom o otuđivanju dokumenta. Apsolutno je nemoguće da ja s time nešto imam, to je samo teorija", rekao je Šetinc za komercijalnu televizijsku postaju POP-TV i RTV Slovenija nakon što su mediji objavili da mu je u petak u prisutnosti osam osoba oduzeto i zapečaćeno računalo kako bi se ispitalo je li u vezi s otkrivanjem i predajom ljubljanskom listu "Dnevnik" povjerljive bilješke o razgovorima slovenskih i američkih diplomata o slovenskom predsjedavanju EU-om i kombinacijama oko priznanja neovisnosti Kosova.

Šetinc u potpunosti isključuje svoju povezanost s tim skandalom i tvrdi da mu nije jasno kako bi sumnja mogla pasti na njega budući da je dugo godina bio zastupnik u parlamentu, a onda i diplomat na istaknutim pozicijama, među ostalim i veleposlanik u Velikoj Britaniji.