{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Slovenska vlada ispitat će javno mnijenje o Krškom

F
5.3.2012. u 22:10
0
1
Slovenska vlada ispitat će javno mnijenje o Krškom
0
Slovenska vlada ispitat će javno mnijenje o Krškom
Nuklearna elektrana Krško
Odluku o mogućoj gradnji drugog bloka nuklearne elektrane Krško nova će slovenska vlada donijeti tek nakon široke javne rasprave, izjavio je u ponedjeljak Zvone Černač, ministar infrastrukture i prostornog uređenja, prilikom posjeta Krškom.
"Potrebno je provesti široku javnu raspravu i odvagnuti različite opcije", rekao je Černač, dodavši da slovenska vlada raspravu o drugoj nuklearci želi provesti tokom svoga mandata, ali da je prerano razmišljati o tehnologiji koja bi za drugi blok bila odabrana ako bi odluka o gradnji drugog bloka bila pozitivna.

Slovenski ogranak međunarodne ekološke udruge Greenpeace inače se u ponedjeljak se, uoči obljetnice tragedije u Japanu, izjasnio protiv gradnje drugog bloka nuklearke u Krškom, s argumentom da se tome u sadašnjem trenutku protivi i dobar dio slovenske javnosti.

Što se tiče kašnjenja gradnje hidrocentrale Mokrice na rijeci Savi, što je investicija koja se procjenjuje na 80 miliona eura, Černač je sugovornicima u Krškom obećao da će ubrzati postupak dobivanja potrebnih urbanističkih dozvola.

No, upozorio je da je prije njezine gradnje potrebno postići dogovor s Hrvatskom u svezi s mogućim prekograničnim ekološkim utjecajima te zadnje u lancu novih hidrocentrala na donjem toku slovenskog dijela rijeke Save.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: