{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Slovenska vlada ispitat će javno mnijenje o Krškom

F
5.3.2012. u 22:10
0
1
Slovenska vlada ispitat će javno mnijenje o Krškom
0
Slovenska vlada ispitat će javno mnijenje o Krškom
Nuklearna elektrana Krško
Odluku o mogućoj gradnji drugog bloka nuklearne elektrane Krško nova će slovenska vlada donijeti tek nakon široke javne rasprave, izjavio je u ponedjeljak Zvone Černač, ministar infrastrukture i prostornog uređenja, prilikom posjeta Krškom.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Potrebno je provesti široku javnu raspravu i odvagnuti različite opcije", rekao je Černač, dodavši da slovenska vlada raspravu o drugoj nuklearci želi provesti tokom svoga mandata, ali da je prerano razmišljati o tehnologiji koja bi za drugi blok bila odabrana ako bi odluka o gradnji drugog bloka bila pozitivna.

Slovenski ogranak međunarodne ekološke udruge Greenpeace inače se u ponedjeljak se, uoči obljetnice tragedije u Japanu, izjasnio protiv gradnje drugog bloka nuklearke u Krškom, s argumentom da se tome u sadašnjem trenutku protivi i dobar dio slovenske javnosti.

Što se tiče kašnjenja gradnje hidrocentrale Mokrice na rijeci Savi, što je investicija koja se procjenjuje na 80 miliona eura, Černač je sugovornicima u Krškom obećao da će ubrzati postupak dobivanja potrebnih urbanističkih dozvola.

No, upozorio je da je prije njezine gradnje potrebno postići dogovor s Hrvatskom u svezi s mogućim prekograničnim ekološkim utjecajima te zadnje u lancu novih hidrocentrala na donjem toku slovenskog dijela rijeke Save.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: