Pucao na bivšu suprugu
0

Slovenska policija traga za Rašidom Tahirovićem

SRNA
Slovenačka policija traga za Zagrepčaninom Rašidom Zahirovićem (32) koji je na Dolenjskoj autocesti kod Ivančne Gorice u smjeru Biča pucao na 31-godišnju bivšu suprugu, takođe Zagrepčanku.

Zahirović je sinoć oko 21.00 sat automobilom marke "Mercedes CLK" presreo taksi u kome je bila njegova bivša supruga, izvukao ju je iz taksija, napao i pucao u nju.

On se potom, naoružan i opasan, dao u 	bijeg. Blokade saobraćajnica i policijska potraga do danas kasno poslijepodne nisu urodile plodom.

Žena je prevezena u Kliničko-bolnički centar Ljubljana i danas poslijepodne bila je stabilno. 

Zahirovićeva bivša supruga taksi je, navodno, iznajmila u Zagrebu, a policija provjerava imaju li bivši supružnici prebivalište i u Sloveniji.

Policiju je navodno pozvao taksista. Motiv još nije poznat, ali pretpostavlja se da je riječ o porodičnim razmiricama.

"Još prikupljamo informacije o incidentu i tragamo za Zahirovićem" - rekao je Vinko Stojnšek, portparol ljubljanske policije.
Rašid Zahirović poznat je hrvatskoj policiji po nizu imovinskih delikata, a u medijima se njegovo ime spominjalo na suđenju za ubistvo  njegova oca Omera Zahirovića u avgustu  1997. godine - prenose mediji. 

Rašid Zahirović je 2003. svjedočio na suđenju Gordanu Kolariću i Zoranu Petroviću Ivici, koji su zbog nedostatka dokaza bili oslobođeni optužbi za ubojstvo njegova oca. Omer Zahirović navodno je ubijen,  jer je početkom 90-ih godina bacio bombu u kockarnicu "Džoker" Zlatka Bagarića, tadašnjeg šefa zagrebačkog podzemlja, a u napadu je ranjen Zoran Petrović Ivica - podsjećaju mediji.