Regija
0

Slovenska policija izazvala sudar, više ozlijeđenih

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Više je osoba ozlijeđeno u Sloveniji u sudaru osobnog vozila i dvaju policijskih vozila koja su se s upaljenim rotirajućim svjetlima, ali vozeći u suprotnom smjeru, dala u potjeru za vozačem koji je vozio autocestom u pogrešnom smjeru.

Incident, koji podsjeća na prizore iz američkih serijskih komedija "Policijska akademija", dogodio se u nedjelju nešto poslije 11 sati na križanju blizu Brežica, a detalje je otkrila policijska uprava Krško u ponedjeljak.

Policija je objavila pojedinosti kao primjer kako se i s policijskim službenicima postupa kao i s običnim građanima ako se utvrdi da su odgovorni za nesreću.

Glasnogovornik policijske postaje Krško u ponedjeljak je pojasnio da vozač koji je dolazio iz smjera Bregane vozi pogrešnim trakom autoceste. Zato su u potjeru za njim poslana dvoja interventna vozila s upaljenim rotirajućim svjetlima, ali su se zbog neprilagođene brzine na križanju blizu Čateških Toplica istodobno zaletjela u automobil koji je zaustavilo crveno svjetlo na semaforu.

U nesreći je lakše ozlijeđeno šest policajaca, te tri osobe u zaustavljenom vozilu, od kojih teže 83-godišnja suputnica koja se nalazila u stražnjem dijelu vozila.

Kako navodi policijska uprava Krško, izveden je test alkoholiziranosti svih sudionika neobične nesreće i kod svih je bio negativan.

O incidentu su obaviješteni policijski šefovi u Ljubljnani, a mjesto nesreće posjetio je i sudac istražitelj.

Iako prilikom intervencije, kad imaju upaljena rotirajuća svjetla, policajci mogu i "kroz crveno", moraju paziti da to obave na siguran način i primjerenom brzinom. Zanimljivo je da vozač koji je vozio autocestom u pogrešnom smjeru nije pronađen, iako su ga zabilježile kamere na autocesti.