Janša optužen za korupciju
0

Slovenska policija ispituje sudionike emisije o korupciji

FENA
Slovenska je policija danas potvrdila da je razgovarala sa sudionicima emisije finske televizije u kojoj je premijer Janez Janša u ponedjeljak optužen za korupciju u nabavci oklopnih vozila tvrtke "Patrije" za slovensku vojsku.

Provjeravamo tvrdnje, što su se zadnjih dana pojavile u finskim i slovenskim medijima, da postoje dokazi i podaci koji upućuju na sumnju u kažnjiva djela korupcije", navela je u saopćenju policija. Razgovori su usmjereni na osiguranje mogućih dokaza koji bi mogli poslužiti u daljnjem kaznenom postupku, a u cijelom slučaju surađuju finska i slovenska policija te državna odvjetništva dviju zemalja, saopćila je policija.

Slovenski mediji, koji se pozivaju na glasnogovornika slovenske Vlade Anžea Logara, navode da je premijer Janša danas najavio podizanje tužbe u ime Vlade protiv finske televizije YLE zbog insinuacija da je umiješan u korupciju.

Pošto se finska javna televizija zbog svojih tvrdnja odbila ispričati ili objaviti navodne dokumente koji su spomenuti a nisu objavljeni, slovenska je Vlada već stupila u kontakt s odvjetnicima s kojima se dogovara o pojedinostima tužbe, javili su slovenski mediji.