{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Slovenija neće ukinuti vinjete"

F
19.11.2008. u 08:27
0
3
"Slovenija neće ukinuti vinjete"
0
"Slovenija neće ukinuti vinjete"
Nova slovenska vlada neće ukinuti plaćanje cestarine preko vinjeta, premda su one izazvale teškoće u financiranju cestogradnje, izjavio je u utorak budući ministar prometa Patrick Vlačič prilikom predstavljanja pred parlamentarnim odborom promet.
Vlačič, koji je član Socijalnih demokrata (SD) mandatara Boruta Pahora, rekao je da je sadašnja niska cijena godišnjih vinjeta s jedne strane dobra jer se sada više vozača koristi autocestama, što poboljšava protočnost prometa, ali da su prihodi od cestarina zato smanjeni, pa za servisiranje dugova uzetih za ceste sada na godišnjoj razini nedostaje 30 do 40 milijuna eura.

Vlačič je rekao da će zbog zahtjeva Europske unije koja je Sloveniji blokirala sredstva za gradnju dviju dionica autocesta dok se ne uvedu "kraće" vinjete za tranzitne putnike Slovenija morati promijeniti sadašnji sistem ili računati na manja sredstva za cestogradnju, a založio se i za to da Slovenija postane "logistička platforma" za srednju i jugoistočnu Europu.

Po Vlačičevoj bi ocjeni Slovenija u prometnu infrastrukturu u iduće četiri godine trebala investirati 2 milijarde eura, kombinacijom vlastitih sredstava i sredstava iz europskih fondova, pri čemu bi velik dio sredstava bio upotrijebljen za modernizaciju željeznice. Za prijedlog da Vlačič postane ministar prometa u novoj vladi glasovalo je 11 članova odbora za promet, a šest je bilo protiv.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: